Varangy az üregben
A kelet-angliai Lewes városi fesztivál egyik különlegessége a Varangy az üregben (Toad in the Hole) elnevezésű étel.
A bizarr elnevezés ne tévesszen meg senkit, ez a laktató finomság kifejezetten alkalmas az őszi csípős hidegben átfagyott ünneplők fölmelegítésére.
Elsőként készítsük el a tésztát: keverjünk össze egy tálban 110 gramm finomlisztet, egy csipet sót, 275 milliliter tejet és négy tojást, majd a masszát hagyjuk állni egy órát – vagy egy egész éjszakát – a hűtőben. Ízesíthetjük borssal, mustárporral vagy kakukkfűvel is.
Amíg a tészta pihen, nyolc darab, arasznyi méretű kolbászt gyakori forgatás mellett süssünk ki kevés olajban. Előtte fogpiszkálóval szurkáljuk meg őket, hogy ne robbanjanak fel! A tésztát simítsuk kiolajozott tűzálló tálba, és nyomkodjuk bele a kolbászokat. Előre felforrósított sütőben süssük 30-40 perc alatt szép ropogósra.
Kínáljuk hagymaszósszal: ehhez két fej vöröshagymát aprítsunk föl, és dinszteljük meg a kolbászsütés után megmaradt olajon. Amikor már aranybarna, folyamatos kevergetés mellett szórjunk rá egy teáskanálnyi cukrot és egy evőkanálnyi lisztet. Ha túl száraznak találnánk, öntsük fel két-három evőkanálnyi húslevessel, és főzzük össze pár perc alatt. A kolbászos tésztából vágjunk emberes adagokat, és tálaljuk mellé a pikáns hagymaszószt.
Fotó: profimedia